Om Nygatan 6

Nygatan 6 är Musik i Syds nya hem i Växjö. I ett av stadens äldsta hus samlas nu institutionens hela verksamhet under ett och samma tak och Växjö får en ny konsertsal med nära 300 platser som självklart kommer att tillgängliggöras för kommunens många kultur- och musikaktörer.

Plats för Musica Vitae och Smålands Musikarkiv

Huset och scenen blir även Musica Vitaes hem och i lokalerna ryms också Smålands Musikarkiv med möjlighet att boka besök för att ta del av arkivets samlingar. Mer information om dessa verksamheter hittar du här:

Musica Vitae

Smålands Musikarkiv

Plats för möten

Förutom konsertsalen skapas också ett vackert konferensrum som kan bokas till mindre möten och sammankomster. Här gör sig husets historia påmind genom det vackra välvda trätaket. I anslutning till de båda salarna finns ytor för pausservering och musikcaféer.

Huset kommer att hålla öppet varje vardag mellan klockan 11 och 14 för information och biljettköp i det som vi hoppas ska bli ett musikens vardagsrum – en plats där alla kan känna sig hemma!

Plats för dig – plats för alla!

Efter en längre generalpaus förs nu en publik tradition vidare på Nygatan 6. Musik i Syd övertar en kulturhistorisk byggnad med många minnen som nu möter nya former och ny verksamhet. Här kommer planeras, produceras, repeteras och konserteras. Ett hus för barn och vuxna, för den bästa musiken i alla genrer och du är välkommen hit!